”SMAK Certifiering AB´s affärsidé är att erbjuda kvalitets- och certifieringstjänster till livsmedelsbranschen så att konsumentens behov av bra och säkra livsmedel blir tillgodosett”

SMAK Certifiering AB är ett helägt dotterbolag till Stiftelsen Potatisbranschen där LRF, ICA, COOP, SPR (Sveriges Potatishandlares Riksförbund)  Axfood , GRO och SLU ingår. SMAK Certifiering AB erbjuder en rikstäckande certifieringsverksamhet av lantbruk, trädgård, livsmedelsförädling och restaurang och kan med sin oberoende granskning ge trovärdighet åt producenternas åtaganden när det gäller kvalitet, miljö, djuromsorg och livsmedelssäkerhet.

Bakgrund

Svensk Matpotatiskontroll, bildades 1953. Ett halvstatligt företag som genomförde kvalitetskontroller av potatis. 1991 bildades Stiftelsen Potatisbranschen med syfte att verka för matpotatis av god kvalitét. 1995 utökade man med certifieringstjänster med anknytning till lantbruks- och trädgårdsproduktion (IP Sigill). Efter att 2003 blivit ackrediterade för den internationella Europgap-standarden för trädgårdsprodukter blev man 2006 godkänd av Jordbruksverket och Livsmedelverket samt ackrediterade av Swedac, som kontrollorgan för ekologisk produktion enligt EU´s regler.
2007 utökar man med att även utföra certifiering enligt KRAVs regler för att sedan 2012 bli ett renodlat certifieringsbolag. All verksamhet som rör provning och kvalitetsarbete med potatis lämnar SMAK Certifiering AB och utförs istället av Svensk Potatis.

Lokalisering

SMAK Certifiering AB har sitt huvudkontor i Alnarp mellan Lund och Malmö samt ett kontor i Lilla Böslid utanför Halmstad. I certifieringsverksamheten arbetar ca 30 revisorer som är placerade runt om i Sverige.

SMAK Certifiering AB logo

 

© 2021
SMAK Certifiering AB
Box 42
230 53 ALNARP

 020-61 62 63 (vxl)
Öppettider i växeln:
Mån och ons 13:00-16:30
Tis, tors och fre 8:30-12:00
Nu på fredag den 14 maj är växeln stängd
Vi hänvisar till certifiering@smak.se
För frågor kring din certifiering kontakta din revisor (se kontaktuppgifter under Kontakt Personal). För frågor som rör betalning av fakturor och påminnelser vänd dig till Fortnox, minfaktura@fortnox.se.
Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen, vilket du accepterar om du fortsätter.  X