SMAK

Våra certifieringar

 

Vi certifierar växtodling, djurhållning, packerier, förädlingsföretag och importörer för såväl konventionell som ekologisk produktion. Vi genomför revisioner i hela landet av såväl enskilt anslutna producenter som producentorganisationer som är anslutna via gruppcertifiering. Samtidig revision av flera standarder är möjlig vilket innebär att du sparar både tid och pengar!

För följande regelverk utför vi certifieringen under ackreditering; IP standarderna, EUs förordning för ekologisk produktion, KRAVs regelverk, GlobalGAP och BRC.
 

 

SIGILL Kvalitetssystem

 
IP är en standard för kvalitetssäkrad produktion av livsmedel och prydnadsväxter i hela kedjan från primärproduktion till förädling och hantering. Du väljer själv vilken inriktning/modul och nivå verksamheten ska certifieras enligt. Certifikatet ger kunden trygghet och ditt företag ett trovärdigt kvitto på goda förhållanden i verksamheten.
 
IP SIGILL - En Certifiering enligt Sigillnivån

 

Ekologisk produktion

 
EUs förordningar avseende ekologiskt produktion beskriver hur grödor och djur ska skötas och hur livsmedel och foder ska tillverkas för att få märkas som ekologiska. Ekologisk märkning ger konsumenterna förtroende för att varorna är producerade och kontrollerade enligt ekologiska regler.
 

KRAV - Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

 

GLOBALG.A.P.

 
GLOBALG.A.P. är en organisation bestående av representanter från detaljhandeln och lantbrukssektorn som tagit fram en standard för "Good Agricultural Practice" (G.A.P.). Syftet med standarden är att öka livsmedelssäkerhet och miljöhänsyn, samt att för konsumenterna visa odlarnas åtagande och förmåga att producera säker och ren mat.

 

RIP

 
Riktlinjer för hygien-, miljö- och kvalitetsarbete i potatispackerier (RIP) togs fram i syfte att lyfta fram relevanta delar av ISO 9000, ISO 14000 samt HACCP och att sammanställa dessa delar i en form som är anpassad efter de förutsättningar som packerierna arbetar efter. Riktlinjerna har även anpassats till BRC-standarden för att möta handelns krav.

 

BRC

 

BRC står för British Retail Consortium. BRC Global Standard for Food Safety och är en kvalitetsstandard inriktad på livsmedelssäkerhet för alla typer av livsmedelsföretag. Standarden innehåller bla krav på produktsäkerhet (HACCP) och kvalitetsledning.

SMAK Certifiering AB
Box 42
230 53 ALNARP

Telefon: 020-61 62 63 (vxl)
E-post: certifiering@smak.se

SMAKs medarbetare har e-postadress enligt modellen namn.efternamn@smak.se
VD
Martin Riebe
040-46 26 80
0702-35 50 01

Ekonomi och Fakturafrågor
Camilla Larsson
040-46 26 83